پوش فیت سیستم جدید فاضلاب ساختمانی است که فاقد محدودیت های اجرائی و کاربردی سیستم های قبلی بوده و در عین حال دارای امتیازات جدیدی است. در سیستم پوش فیت Pushfit هریک از اتصالات و لوله ها از یک سو دارای سوکتی می باشند که در آن یک حلقه آب بندی جای دارد و می توان انتهای بدون سوکت آن را به راحتی و با اندکی فشار به درون سکوت لوله و یا اتصال بعدی وارد نمود. با توجه به ماهیت وصل شدن قطعات به یکدیگر این سیستم پوش فیت (Push Fit) نامیده شده.
امروزه می توان گفت در اکثر زمینه و پروژه ساختمانی در تمام دنیا از سیستم پوش فیت-PUSHFIT استفاده می کنند. تا حدودی می توان به این نکته اشاره کرد که بین لوله پلی اتیلن و لوله پوش فیت رقابت بسیار بالایی در بحث لوله کشی فاضلاب ساختمانی وجود دارد که هر کدام جداگانه ویژگی های فراوانی را دارد. جنس ساخته شده ی پوش فیت-PUSHFIT مواد پلی پروپیلن است. استحکام، مقاومت و هزینه بالایی نسبت به لوله های پلی اتیلن دارند.
سیستم جدید فاضلاب پوش فیت کم صدا (Pushfit true Silent ) به دلیل ساختار، طراحی و خصوصیات کامپاوند اختصاصی به کار رفته در آن قادر است صدای ناشی از عبور جریان در داخل سیستم را جذب و در نتیجه در شرایط استاندارد از انتقال صدا به سطوح سازه و متعاقب آن فضای داخلی ساختمان جلوگیری کند.
برای دستیابی به ویژگی حداکثر جذب صدا و برقرار نمودن محیطی آرام در درون ساختمان در این سیستم از فن آوری ساخت سه لایه ای استفاده شده و لایه ی میانی با توجه به استفاده از کامپاوند به عنوان عایقی قدرتمند در جذب صدا عمل می نماید.
این تغییرات در مقایسه با سیستم معمولی پوش فیت موجب افزایش خصوصیات فیزیکی از جمله مقاومت در برابر ضربه، حرارت و دوام بیشتر شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر با پارس اتیلن کیش در ازتباط باشید.
بیشتر بخوانید: لوله پلی اتیلن فاضلابی چیست؟ + خرید لوله پلی اتیلن فاضلابی
مواد اولیه در سیستم پوش فیت
سیستم پوش فیت به دلیل استفاده از نوعی خاص از پلی پروپیلن در برابر حرارت های بالا مقاوم بوده (HT) و منطبق با خواسته های استاندارد DIN 4102-B1 در شرایط آتش سوزی هم ایمن و خود اطفاء (Flame Retardant) می باشند.
پلی پروپیلن مورد استفاده در تولید سیستم پوش فیت هرگز دستخوش پوسیدگی نشده و از پایداری بسیار زیادی در برابر مواد شیمیایی موجود در فاصلاب ها برخوردار است به نحوی که pH های ۱۲-۲ را به راحتی تحمل نموده و با الزامات استانداردهای DIN 16934,DIN 6929 مطابقت دارد.
مقاوت در برابر مواد شیمیایی ، آب بندی کامل و پایدار، عمر مفید و طولانی از خصوصیات بارز حلقه های آب بندی به کار رفته در لوله ها و اتصالات سیستم پوش فیت ساخت معتبرترین تولید کنندگان کشور آلمان و در مطابقت کامل با استاندارد DIN 4060 می باشند.
سوالات خود را در انتهای این صفحه با ما در میان بگذارید، در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهیم بود.
حمل و نقل، جابه جایی و انبارش لوله و اتصالات پوش فیت هم مانند فرایندهای ساخت، نصب و اجرای آن تابع اصول و قواعد شناخته شده ای است. برای دوری جستن از هرگونه اشکالات بعدی و دست یابی به نصب سریع و آسان به توصیه ها و دستورالعمل های استاندارد EN 1451-6 کاملاً توجه فرمایید.
بیشتر بخوانید: ویژگی های منهول پلی اتیلن با کیفیت
بیشتر بخوانید: نیوجرسی پلی اتیلن چیست؟
بیشتر بخوانید: لیست قیمت روز لوله پلی اتیلن + لیست قیمت روز منهول پلی اتیلن
نصب اجزاء متشکله ی سیستم پوش فیت بیش از حد ساده و سریع است. لوله ها به آسانی و با اندکی فشار به داخل سوکت ها رانده شده و آب بندی آن ها توسط حلقه ی آب بندی ویژه ای به طور کامل تحقق می یابد.
سطح مقطع لوله پس از برش باید کاملاً بر محور طولی لوله عمود بوده و هیچ گونه پلیسه و زائده ی اضافی در آن مشاهده نشود. برای به دست آوردن چنین برشی فقط می توان از لوله بر کمک گرفت. هرچند که امکان دارد با روش های منسوخ استفاده از اره دارای دندانه ی ریز و به کمک یک ناودانی شیاردار و یا پیچیدن کاغذ به دور لوله (برای یافتن خط صحیح برش) کار را به طریقی انجام داد ولی بهترین و اصولی ترین شیوه که با سرعت، دقت، سهولت و اطمینان خاطر بیشتری همراه است استفاده از لوله بر می باشد.
بیشتر بخوانید: وصل کردن لوله های پلی اتیلنی به یکدیگر با اتصالات پلی اتیلنی با کیفیت
قسمت فاقد سوکت در تمامی لوله و اتصالات پوش فیت حالت اریب دارد. این ویژگی سبب می شود که کار متصل نمودن اجزا به یکدیگر با راحتی بیشری توام بوده و در عین حال از آسیب دیدن اختمالی حلقه ی آب بندی و یا خارج شدن آن از محل سوکت جلوگیری شود. بدین ترتیب توصیه میشود که پس از برش، لبه ی قسمت بریده شده حتماً با استفاده از لوله پخ کن اریب شود. استفاده از سوهان برای انجام این کار توصیه نمی شود. زاویه ی قسمت اریب شده براساس استانداردهای موجود می تواند ۴۵-۱۵ درجه باشد.
جهت خرید لوله های پوش فیت با پارس اتیلن کیش به شماره ۰۲۱۸۸۲۰۲۰۶۰ تماس بگیرید.
در نصب لوله های قائم معمولاً از دو نوع بست یعنی بست ثابت و بست غیر ثابت استفاده می شود.
لوله های قائم ممکن است در دو وضعیت زیر قرار گیرند:
در حالت اول که محل وصل انشعاب با لوله ی قائم درون بتون قرار گرفته طبعاً نیازی به بست ثابت وجود ندارد ولی برای آن که بتواند به آزادی در جهت عمودی حرکت نموده و در عین حال از محور خود خارج نشود ضمن محاسبه ی تغییرات طول و در نظر گرفتن آن باید از بست های غیر ثابت استفاده شود. چنانچه ارتفاع سقف بیش از ۳ متر نباشد اختصاص دادن یک بست غیر ثابت و نصب آن در وسط لوله کافی می باشد.
در حالت دوم استفاده از بست های ثابت و غیر ثابت هر دو ضروری است. لذا با در نظر داشتن تغییرات طولی، قسمت سوکت دار را باید با استفاده از بست کاملاً ثابت نمود و برای فاصله بین دو بست ثابت مانند حالت قبل از یک بست غیر ثابت استفاده کرد.
توجه : از تماس لوله و اتصالات با سطوح سازه ، دیوارها، کف، کانال ها و … پرهیز گردد. در غیر اینصورت انتقال صدا از سازه (Structure– born Sound) افزایش خواهد یافت. در مواردی که لوله یا اتصال در درون مصالح قرار میگیرد باید توسط عایق صورتی مناسب پوشانده شود.
به طور کلی در مورد لوله های افقی واقع در زیر سقف ها ضمن رعایت شیب کافی ضروری است که علاوه بر ثابت نگه داشتن تمامی سوکت های متصل به لوله از بست های غیر ثابت هم در فواصل آنها استفاده شود. فاصله مناسب بین بست ها در این شرایط حدود ۱۰ برابر قطر اسمی لوله ذیربط است. توجه شود که در محل تمامی انشعاب ها باید از بست های ثابت استفاده شود.
بست ها، ساپورت ها و کلیه وسایلی که برای نگه داشتن اجزا سیستم در موقعیت های تعیین شده از آن ها استفاده می شود باید از استحکام و قدرت کافی برخوردار باشند. به طور کلی با توجه به شیب، فاصله لوله ها تا سطوح ساختمانی بهتر است که در کم ترین حد ممکن باشد، زیرا که این امر به ثبات بیشتر سیستم کمک می کند.
دریچه های بازدید باید به خوبی و کاملاً در دسترس قرار داشته باشند به نحوی که استفاده از ابزارهای مخصوص پاک کردن و رفع گرفتگی مجاری به سهولت میسر شود. این دریچه ها از دیوار مقابل خود نباید کم تر از ۴۵ سانتی متر فاصله داشته باشند. دریچه بازدید باید کاملاً آب بند بوده و خروج هوا و پساب حتی به میزان اندک از آن ناممکن باشد. چنانچه به دلیل موقعیت احتمال یخ زدن این دریچه ها وجود داشته باشد ضروری است که تدابیر لازم برای جلوگیری از این پدیده در نظر گرفته شود.
نصب دریچه های بازدید در اماکنی مانند قنادی، نانوایی، قصابی و یا هرجای دیگری که با پخت و پز و تهیه مواد خوراکی مرتبط است ممنوع می باشد.
نصب دریچه های بازدید در نقاط زیر در هر سیستمی الزامی است:
بیشتر بخوانید: دریچه منهول کامپوزیت
پس از اتمام عملیات نصب و اجرای سیستم پوش فیت برای مطمئن شدن از وجود نداشتن کوچکترین نشت و یا اشکال در کار ،لازم است سیستم را تست آب بند نمود. هرچند که جریان در مجاری فاضلاب به صورت ثقلی و بدون فشار می باشد اما به پیروی از استانداردهای ملی و جهانی و برای افزایش ضریب اطمینان باید موکداً از تست آب رو خودداری شود.
تست بر اساس استانداردهای پذیرفته شده باید حداقل با ارتفاع سه متر آب و (یا معادل آن فشار هوا) صورت گیرد.
پلی پروپیلن هم مانند سایر مواد در اثر تغییرات دما منقبض و یا منبسط می شود. افزایش دما با افزایش طول و کاهش آن با کوتاه تر شدن طول لوله همراه است.
ضریب انبساط طولی پلی پروپیلن مصرفی در ساخت پوش فیت معادل ۱-°C4- 10×۱/۱ است. بدین معنی که هر متر از لوله و اتصالات پوش فیت ساخته شده از این ماده به ازاء هر درجه سانتی گراد تغییر دما به اندازه ۱۱/۰ میلی متر تغییر طول خواهد داشت. در مقایسه، ضریب انبساط طولی پلی اتیلن ۱-°C4- 10×۹/۱ یعنی حدود ۷/۱ برابر، یشتر از پلی پروپیلن می باشد.
لوله و اتصالات سیستم پوش فیت هم مانند تمامی سیستم های دیگری که از استانداردDIN19560 پیروی می کنند برای استفاده در داخل ساختمان طراحی و ساخته شده است از این رو با توجه به شرایط دمای درون ساختمان ها و گسترده نبودن طیف تغییرات حرارتی در پساب خروجی از سرویس ها و تجهیزات بهداشتی ، تغییرات طول در اجزاء سیستم هم چندان قابل توجه نخواهد بود و در نتیجه استفاده از این نوع لوله ها هم برای توالت با دمای پسآب خروجی ۲۰-۱۵ درجه سانتی گراد و هم برای ماشین ظرفشویی، یا سینک آشپزخانه که دمای پسآب آن ها ممکن است تا ۷۰ درجه سانتی گراد برسد بدون هیچ گونه محدودیتی مورد توصیه قرار گرفته است. از طرفی با توجه به وجود سوکتهای متعدد، تغییرات طولی در سیستم پوش فیت اصولاً دارای اهمیت قابل توجهی نخواهد بود.
در هر حال باید توجه شود که همیشه تغییرات دما با افزایش طول همراه نیست بلکه در شرایطی کاهش طول هم ممکن است دیده شود. نصب و اجرای این سیستم گرچه بسیار آسان است، اما برای به دست آوردن سیستمی بدون مشکلات بعدی، کار باید با دقت و منطبق با تکنیک های توصیه شده انجام پذیرد.
با توجه به انبساط حرارتی و برای مسیر ساختن حرکت لوله ها، پس از آن که لوله تا انتها به درون سوکت رانده شد، دور آن را با یک قلم ضد آب علامت گذاری کرده و سپس به اندازه ی۱۰ میلی متر لوله را بیرون بکشید. پس از پایان کار و قبل از تست نهایی از وجود علامت در کنار سوکت ها مطمئن شوید.
(توصیه فوق مربوط به حالتی است که طول لوله ی وارد به سوکت بیش از یک متر باشد.)
بیشتر بخوانید: کاربرد لوله پلی اتیلن در دریا چیست؟
یکی از پر مصرف و کاربردی ترین سیستم لوله کشی در صنعت و ساختمان (آپارتمان)، پوش فیت (Pushfit) می باشد.
بدیهی است که پوش فیت یا (PUSHFIT) نامناسب و نامرغوب باعث به وجود آوردن صدمه و خسارت های بالایی نیز می باشد از جمله: نشات آب، شکستگی، خرابی های فراوان و…
به همین خاطر نوع انتخاب اتصال های پوش فیت (PUSHFIT) بسیار مهم و کاربردی نیز می باشد.
لوله پوش فیت- PUSHFIT از متصل شدن دو سر به حالت قیفی استفاده می شود. به این شکل که یک طرف لوله در قسمتی دیگر از لوله چفت شده و آب بندی آن توسط مصرف اورینگ های درون آن می باشد. به همین سبب جهت اتصال آن نیازی به چسب و یا حرارت نمی باشد.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: ۵ / ۵٫ تعداد رایها: ۱